De waarheid achter refurbished elektronica

Refurbished elektronica heeft de afgelopen jaren een enorme opkomst gekend. Van smartphones tot laptops, consumenten over de hele wereld kiezen steeds vaker voor refurbished opties. Maar wat betekent ‘refurbished’ eigenlijk? En waarom is het belangrijk om de feiten te kennen? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van refurbished producten en ontkrachten we enkele veelvoorkomende misvattingen.

Wat betekent refurbished eigenlijk?

Refurbished verwijst naar producten die zijn geretourneerd naar de fabrikant of verkoper om verschillende redenen, zoals kleine defecten of cosmetische problemen. Deze producten worden vervolgens grondig geïnspecteerd, gerepareerd (indien nodig), getest en gecertificeerd om weer als nieuw te functioneren. Het resultaat is een product dat zowel qua kwaliteit als prestaties vergelijkbaar is met een gloednieuw item, maar vaak tegen een lagere prijs.

De 3 grootste misvattingen over refurbished producten

1. Refurbished is gelijk aan lagere kwaliteit

Een van de meest voorkomende misvattingen is dat refurbished producten van mindere kwaliteit zijn. In werkelijkheid worden refurbished producten grondig geïnspecteerd en getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de originele fabrieksspecificaties. Bovendien worden eventuele defecte onderdelen vervangen door originele of hoogwaardige vervangende onderdelen.

2. Refurbished producten hebben geen garantie

Een veelvoorkomende misvatting is dat refurbished producten geen garantie hebben. Echter, bij IT Gigant wordt standaard een garantie van 3 maanden geboden op alle refurbished producten. Voor sommige nieuwe producten biedt IT Gigant zelfs een standaard garantie van 6 tot 12 maanden. Bovendien hebben klanten de optie om de garantie uit te breiden naar 6 of 12 maanden.Uitgebreid getest en gecontroleerd

3. Refurbished is gewoon tweedehands

Hoewel zowel tweedehands als refurbished producten eerder zijn gebruikt, is er een belangrijk verschil tussen de twee. Terwijl tweedehands producten direct van de ene gebruiker naar de andere kunnen gaan zonder enige vorm van inspectie of reparatie, ondergaan refurbished producten een grondig revisieproces om ervoor te zorgen dat ze weer als nieuw functioneren.

Refurbishing en de impact op het milieu

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, biedt het kiezen voor refurbished producten een milieuvriendelijk alternatief. Jaarlijks worden miljoenen tonnen elektronisch afval geproduceerd. Door te kiezen voor refurbished producten, helpen consumenten de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen en dragen ze bij aan een circulaire economie. Bovendien vermindert het hergebruik van elektronische componenten de vraag naar nieuwe grondstoffen, wat verdere milieuschade voorkomt.

Ben jij opzoek naar een refurbished laptop, computer of misschien wel een monitor? Bekijk ons assortiment in de webshop.

IT Gigant is het adres waar u terecht kunt voor de aanschaf van de beste prijs/kwaliteit verhouding IT refurbished producten. Producten die wij veelal verkopen zijn refurbished laptops, computers, monitoren, mini pc’s en all-in-one pc’s van gerenommeerde merken zoals HP, Apple, Lenovo, Philips en Dell. Alle onderdelen worden door onze vakmensen uitvoerig getest en nagekeken op een goede werking. Wij hebben connecties over de gehele wereld en kunnen daarom de mooiste hardware producten bieden tegen de beste prijs.