Wat is refurbished eigenlijk en waarom zou je er voor kiezen?

Vind jij het belangrijk om altijd in het bezit te zijn van het meest recente model? Of is de voorwaarde dat het apparaat aan jouw behoeften voldoet en tegelijkertijd betaalbaar is, van grotere betekenis voor jou? Vele mensen geloven dat refurbished producten minder in kwaliteit zijn in vergelijking met compleet nieuwe producten, maar door de juiste inspectie en onderhoud is dit absoluut niet het geval.

Wat is refurbished eigenlijk?

Refurbished producten zijn producten die worden opgeknapt en vervolgens een nieuwe kans krijgen. Het doel van refurbished producten is om producten die niet meer gebruikt worden, op te knappen en opnieuw in de markt te zetten voor consumenten. Dit is een milieuvriendelijke en betaalbare manier om producten te verkrijgen die anders waarschijnlijk op een stortplaats zouden eindigen.

Het verschil tussen refurbished en tweedehands producten

Het verschil tussen refurbished en tweedehands producten is dat refurbished producten zijn opgeknapt en opnieuw worden verkocht, terwijl tweedehands producten direct van de eigenaar aan een andere partij worden verkocht zonder enige vorm van herstel of inspectie. Refurbished producten ondergaan een grondige inspectie, reparatie en reiniging voordat ze opnieuw worden verkocht. Dit garandeert dat de producten in goede staat zijn en goed functioneren. Veel refurbished producten worden ook geleverd met een garantie, zodat kopers zijn verzekerd van een goede aankoop.

Tweedehands producten daarentegen, kunnen beschadigd zijn of niet helemaal werken. Bovendien is er vaak geen garantie op tweedehands producten.

Waarom je kiezen voor refurbished apparaten?

Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een laptop, computer of monitor, kun je overwegen om te kiezen voor een refurbished model in plaats van een nieuwe. Een van de grootste voordelen van refurbished apparaten is de prijs. Refurbished apparaten worden verkocht tegen aanzienlijk lagere prijzen dan nieuwe modellen, waardoor ze een betaalbare optie zijn voor veel consumenten. Dit maakt het mogelijk om te genieten van de laatste technologie zonder teveel geld uit te geven.

Uitgebreid getest en gecontroleerd

Het is ook belangrijk om te weten dat refurbished apparaten grondig worden getest voor verkoop. Dit betekent dat er zorgvuldig wordt geรฏnspecteerd of het product in goede staat is en functioneert zoals verwacht. Eventuele defecten of problemen worden opgelost, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een apparaat koopt dat betrouwbaar is en aan je verwachtingen voldoet.

In sommige gevallen kan het zijn dat refurbished apparaten ook worden geรผpgraded met nieuwe onderdelen of software, waardoor ze aan de nieuwste standaarden voldoen. Dit betekent dat je kunt genieten van de nieuwste technologie, zonder de hoge prijs die gepaard gaat met nieuwe producten.

Ben jij opzoek naar een refurbished laptop, computer of misschien wel een monitor? Bekijk ons assortiment in de webshop.

IT Gigant is het adres waar u terecht kunt voor de aanschaf van de beste prijs/kwaliteit verhouding IT refurbished producten. Producten die wij veelal verkopen zijn refurbished laptops, computers, monitoren, mini pcโ€™s en all-in-one pcโ€™s van gerenommeerde merken zoals HP, Apple, Lenovo, Philips en Dell. Alle onderdelen worden door onze vakmensen uitvoerig getest en nagekeken op een goede werking. Wij hebben connecties over de gehele wereld en kunnen daarom de mooiste hardware producten bieden tegen de beste prijs.